Mon Ami

Novosti

DEGUSTACIJSKA VEČERA SLJUBLJIVANJA PJENUŠACA S RIBLJIM JELIMA UZ STAND UP KOMEDIJU

Posted on

DEGUSTACIJSKA VEČERA UPARIVANJA GRIFFIN PJENUŠACA S JELIMA UZ STAND UZ KOMEDIJU

 

Kroz još jednu u nizu degustacijskih večera, upoznali smo  naše goste i prijatelje s  Grifin pjenušcima, koje proizvodi vinar u usponu imena i prezimena  Krešimir Ivančić, a dolazi iz Plešivice, koja u hrvatskoj ima izvrstan terroir za proizvodnju pjenušaca. Krešimir svojim posebnim postupanjem s grožđem i načinom vinifikacije ne pokušava kopirati već potvrđene pjenušce i Champagnce na tržištu, već stvara smjer svježeg, voćnog, dugovječnog pjenušca, koji će vrlo dugo nositi sortne karakteristike i biti minimalno štićen sulfitima.

Konstantan uspon kulture stola  u našem gradu potvrdio je fantastičan odaziv gostiju,  koji su popunili restoran u danima kada  većina već uživa u moru i na plažama.

Večeru smo započeli Griffin, Brut pjenušcem za kojega smo pripremili paštetu od grdobine serviranu s jadranskim mariniranim kozicama i čipsom od jabuke. Prilikom svakog slijeda jela i vina gostima smo objasnili strukturalne, aromatske, okusne i druge organoleptičke vrijednosti, prema kojima smo osmislili sljubljivanja pri kojima su vino i jelo povećali  međusobno svoje  vrijednosti i istaknuli kvalitete.

U sljedećem slijedu smo prikazali gostima praktično kako pjenušac  Griffin, Sec,  s visokih 30 grama neprovrelog šećera po litri može pratiti jelo, a  da pri tome ravnoteža okusa bude potpuna.  Za to dokazivanje servirali smo dimljene dagnje s chiliem na pireu od boba i kremi od dinje i marelice.

Nakon što smo utažili početne apetite, stand up komedijskim nastupom, između sljedova jela, uveseljavao nas je komičar Curać Šarić, zvan Aleks, temama o muško-ženskim odnosima, pričama o ženskim torbicama i vrlo neobičnim pristupom o odgoju djece J

U trećem slijedu za kompleksan Griffin, Zero pjenušac s  vrlo niskim volumnim udjelom  alkohola, pripremili smo file brancina na pari, serviranog na kremi od slanutka i lješnjaka uz redukciju od Griffin, Brut pjenušca.

Četvrti slijed bio je planiran za poticanje drugačijeg smjera  razmišljanja kod gostiju. Uz Griffin, Dark side, crveni  pjenušac od Portugisca, pripremili smo hladni file tune, rose pečen, na domaćim krpicama s raguom od jagoda i crvenog papra.

Za kraj vruće ljetne večere, uz Griffin, Sec, servirali smo osvježavajući desert,  domaću pitu od jabuka sa sorbetom od limuna, cimeta i muškatnog oraščića, te listom svježe mente.

Goran, Marko Beus, šef kuhinje Mon Ami-a držao je sve konce u kuhinji  i uz pomoć svoje ekipe, pobrinuo se da sve kreacije menu-a budu u tanjuru ukusne i tehnički kvalitetno odrađene. Naš dugogodišnji konobar,  Josip Škof, sada već potvrđen u fotografskom svijetu, ovjekovječio je svojim fotoaparatom ove trenutke ugodnog nam druženja.

Do idućeg susreta…….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *