Mon Ami

Novosti

OCJENJIVANJE CRNIH VINA SLAVONIJE, BERBE 2013. PRIJE TRŽIŠTA

Posted on

Desetog ožujka 2016. Restoran Mon Ami bio je domaćin ocjenjivanja crnih vina berbe 2013. ,koja još nisu na tržištu. Uzorci vina su pretežito bili iz vinske podregije Slavonija. Ocjenjivanje se radilo na način da ocjenjivači nemaju informaciju o kojim se uzorcima vina radi (na slijepo).  Za ocjenjivanje su angažirani vodeći sommelieri Kontinentalne hrvatske koji su u direktnoj prezentaciji i prodaji s gostima HORECE. Primarni cilj ocjenjivanja bila je trenutna analiza organoleptike vina i procjena njihove spremnosti za konzumaciju, te određivanje najboljeg trenutka puštanja vina na tržište. Bilo je tu vrlo potentnih vina koje će imati izrazito dug životni vijek, a izabrali smo i nekoliko „spremnih“  uzoraka kojima smo već popunili vinske karte. Inicijator ocjenjivanja je bio gospodin Vlado Krauthaker, organizacijski je ocjenjivanje upriličio voditelj restorana Mon Ami, sommelier Mario Meštrović, servis prilikom ocjenjivanja je odradio Zlatko Štimac, a cijeli događaj popratio je objektivom Josip Škof, dugogodišnji konobar Mon Amia već  poznat po vrhunskim fotografijama. Do sljedećeg druženja……

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *