Mon Ami

Novosti

DEGUSTACIJSKA VEČERA UPARIVANJA VINA S JELIMA

Posted on

Pobudili smo osjetilne papile na jeziku vinom dobrodošlice Rose Cuvee, Krauthaker, berba 2014.

Upoznali smo goste sa pravilnim načinom konzumacije jela i vina kako bismo maksimalno povećali doživljaj uparivanja.

Za Graševinu s položaja Mitrovac, berbe 2014., pripremili smo carpaccio od grdobine mariniran u naranči na julienne povrću s redukcijom od graševine Mitrovac. U juilienne povrće krišom smo dodali celer kako bismo gostima praktično prikazali odstupanje od idealnog sljubljivanja da mogu percipirati razliku između idelanog i pogrešnog sljubljivanja.

Kako je atmosfera bila u uzlaznoj putanji, iz svite gospodina Vlade Krauthakera, glumac Vedran Mlikota oplemenio je međuobrok prigodnom izvedom djela posvećenom vinu.

Chardonnay, Rosenberg, berbe 2013. odlično je popratio krem juhu od pet vrsta gljiva (vrganji, lisičarke, bukovače, šampinjoni i ….) za koju su gosti tražili trenutno uvrštenje na menu.

Atmosferu je dodatno uveselio pjevač i zabavljač Mirko Švenda zvan Žiga prigodnom pjesmom koja veliča vino.

Za Kuvlakhe, Zelenac, berbe 2012. vino rjeđe vinificirane  sorte u Hrvatskoj, bez imalo sulfita pripremili smo brudet od palamide s mediteranskim travama uz palentu s koprivom.

Elokvencija i smijeh su uznapredovali uz šarmantne pripovjetke i viceve Miroslava Škore.

Večeru smo konkretizirali slijedom jače strukture prilikom kojeg smo uz Merlot, berbe 2012. pripremili juneće mišiće u umaku od crne čokolade, višanja i merlota, s crvenim njokima i čipsom od cikle.

Slatko prije slatkog bilo je nadmetanje u izvrsnim vicevima kojima se priključio i pjevač Boris-Ćiro Gašparac.

Uz vrhunski predikat od sorte zelenac, vinificiran u kategoriji izborna berba bobica, berbe 2009., pripremili smo dinju pirjanu u medovači i paškim sirom.

Oduševljenje čitavom večerom, gospodin Vlado Krauthaker uveličao je vinom iznenađenja od sorte manzoni, vinificiranog dužom maceracijom u potpunosti bez sulfita, snažnijeg tijela, obilatog fenolima i duge trajnosti okusa.

Počašćeni velikom željom naših gostiju visoke kulture stola, planiramo sljedeću u nizu degustacijskih večera…….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *